top of page

Aardbeienkwarktaart 3 laags


Dit weekend druk geweest ivm dat wij onze verjaardagen hebben gevierd gisteren! Ik wou graag meer taarten zelf maken, maar uiteindelijk ivm de tijd er toch maar 1 gemaakt! Echter was het wel een succes volgens mij, want hij was erg snel op! Wat je hier ziet is als volgt: Bodem:

- 175gram amandelmeel

- 30gram roomboter

- 1 ei

- 1 tl kaneel

- 1tl zoetstof

- 1 handje pepernoten

Oven voorverwarmen 170graden. Alle ingredienten voor de bodem door elkaar heen mixen en in een bakvorm drukken. Daarna voor 20minuten afbakken. (tussentijds even controleren of die niet te bruin wordt). Vervolgens laten afkoelen. Eerste kwarklaag is:

- 2potten optimel kwark aardbei

- 100gram aardbeien (gepureerd)

- 8 gelatine blaadjes.

- 3EL water

Eerst de gelatine 5min in koud water laten weken, dan verhitten met 3el water in pannetje tot gesmolten. Dan de kwark met gelatine voor 5min op hoog tempo mixen om extra luchtig te maken! Kwarkmengsel op de bodem gieten en dit ongeveer 1uur in koelkast op laten stijven voordat je derde laag erop doet! Derde laag is 1 bakje aardbeienkwark met mascarpone smaak (van de jumbo) en daardoorheen 1 bakje (250ml) slagroom klutsen. Hier mix je ook nog 3gelatine blaadjes doorheen! (Ook weer eerst weken en verwarmen ) Dit ook paar minuten goed mixen om extra luchtig te maken. Taart minimaal 3-4uur laten opstijven in koelkast! En tot slot vlak voor serveren kun je hem nog decoreren zoals je zelf wenst, ik heb hem hier versierd met aardbeien en blauwe bessen met klein beetje muesli overheen gestrooid! Eetsmakelijk!

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Google+ Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
Recente blogs
bottom of page